Het wordt steeds belangrijker, een SSL certificaat voor uw website. Vroeger was een SSL certificaat alleen belangrijk indien er transacties werden verricht en/of persoonsgegevens werden verzonden. Tegenwoordig krijgen steeds meer websites een SSL certificaat. Google zelf bijvoorbeeld is volledig achter SSL en indexeert tegenwoordig ook keurig websites die zich achter SSL bevinden.
De bedrijven achter de bekende internetbrowsers zoals Chrome (Google), Firefox (Mozilla) en Safari (Apple) hebben inmiddels onderling afgesproken dat zij websites zonder SSL binnenkort als onveilig gaan aanmerken. Als u dan als website eigenaar geen SSL op uw site heeft, zal uw browser middels een icoontje of waarschuwing aan uw bezoekers gaan aangeven dat uw website niet veilig is. Reden temeer om ervoor te zorgen dat uw website veilig is met SSL.
Naast dat de gegevens versleuteld worden verzonden tussen de computer van de bezoeker en de server zijn er nog meer zaken die betrouwbaarheid garanderen.
Er zijn 3 belangrijke typen SSL certificaten te onderscheiden.
Domeinvalidatie; Dit certificaat garandeert de bezoeker dat de gegevens versleuteld worden verzonden naar de eigenaar van het domein. Het garandeert tevens dat de aanvrager controle heeft over het domein.
Organisatievalidatie; Dit certificaat garandeert de bezoeker dat het domein waarop de website zich bevindt ook daadwerkelijk dezelfde houder(bedrijf) heeft als in het certificaat. Daarnaast garandeert dit certificaat dat de organisatie ook daadwerkelijk bestaat, bij de KVK is geregistreerd en ook telefonisch kan bevestigen dat het certificaat is aangevraagd.
Uitgebreide Validatie (Extended Validation (EV)); Achter dit certificaat zit een vrij uitgebreide valiatie en geeft bezoekers de hoogste mate van betrouwbaarheid van de website. Zo vindt er een KVK check, telefonische check, WHOIS check plaats. Ook is er een zeer uitgebreid contract dat door de contactpersoon (die ook telefonisch wordt gevalideerd) moet worden ondertekend. Bij een EV-certificaat wordt de adresbalk groen. (zie http://www.digistate.nl)
De aanvraag van een domein- en organisatievalidatie certificaat duurt enkele minuten. Voor een Uitgebreide validatie kan dit 24 tot 48 uur duren.
Kortom: Wilt u een betrouwbare website, nu en in de toekomst? Regel dan een SSL Certificaat!

Waarom datasoevereiniteit steeds urgenter wordt

Je bedrijf gehackt, wat nu?
