Als eerste gaan wij uiteraard naar Gmail toe, log in en open uw inbox.
Rechtsboven ziet u onder uw account icoon een tandwiel, klik hier op.
Vervolgens opent zich een klein schermpje, onderaan/midden ziet u instellingen.

Wanneer u daar heen gaat, ziet u verschillende tabbladen, klik hier op Accounts en import.
En als volgt op Je eigen POP3-mailaccount toevoegen.

Hier vult u het betreffende account in waarvan u de berichten wilt ophalen.

Vervolgens geeft u uw mail als gebruikersnaam op en het betreffende wachtwoord ervoor.
U kunt eventueel als optie aanvinken om een kopie van de mails op de server te laten.

Als u alleen de mails wilt ontvangen vinkt u hier nee aan en bent u klaar.
Zou u nu ook willen om als het betreffende mailadres de mails te beantwoorden dan vinkt u de bovenste optie aan.

Hier geeft u opnieuw het mail adres op met de gewenste naam.
Nu kunt hier ook ervoor kiezen om Beschouwen als alias aan of uit te vinken.
Als u hier uitleg over wilt hebben of meer over wilt weten dan kunt u dat hier inzien

Geef vervolgens opnieuw uw gegevens op.

En als volgt, wordt er een code naar het betreffende mailadres gestuurd, deze heeft u nodig om de laatste stap te voltooien.
Wanneer u deze invult dan bent u klaar.